www.nrc.nl

Vandaag op www.nrc.nl een nieuwe aflevering van Vragen over film.

In deze rubriek beantwoordt tv-recensent en oud-filmredacteur Hans Beerekamp vragen over film en televisie. De nieuwe vragen gaan over de muziek van de tv-serie Cop Rock, oude Franse films met Nederlandse ondertiteling en een ``overigens keurig nette film'', waarin acteur Marcello Mastroianni een intieme verhouding zou hebben met een schaap.

Uit het antwoord van Hans Beerekamp: ``Ik herinner me wél het inderdaad schattige schaap waar Gene Wilder verliefd op wordt in Woody Allens `Everything you always wanted to know about sex (but were afraid to ask)'. Als ik het wel heb, speelt Wilder (Willie Wonka in de vorige verfilming van Roald Dahls `Sjakie en de chocoladefabriek') een psychiater, met een (Griekse?) patiënt die zegt iets moois met een schaap te hebben, en uiteindelijk begrijpt de psychiater dat maar al te goed, als hij het beest te zien krijgt. Zou het denkbaar zijn dat het niet Mastroianni was?''

Digitale afstandsbediening

Alsof dertig kanalen via de kabel nog niet genoeg zijn, schieten de nieuwe tv-kanalen op internet als paddestoelen uit de grond. Op nrc.nl staat het interactieve overzicht van digitale zenders, dat als een afstandsbediening kan dienen: met één klik wordt de site van de digitale zendere geopend. Een eerste voorbeeld stond op mediapagina van woensdag, en is op het web uitgebreid tot dertig `voorgeprogrammeerde' digitale zenders. NRC-lezers die nieuwe suggesties hebben voor digitale kanalen, kunnen die kwijt op nrc.nl/media, onder Lezerstips.