Platteland heeft baat bij antennes

De zenders Ned. 1, 2 en 3 zijn vanaf volgend jaar niet meer via de ether te ontvangen (NRC Handelsblad, 15 september), want er zouden nog slechts 77.000 huishoudens gebruikmaken van een antenne, met name op de camping of de boot. Op het platteland, waar als regel geen kabelaansluiting bestaat, zullen er echter ook velen zijn die naast de schotel ook een antenne hebben omdat een schotel niet gelijkwaardig is aan een kabelaansluiting.

Immers, de schotel geeft via de decoder maar één signaal tegelijk door en bij verschillende tv-toestellen in huis krijgt men dus hetzelfde programma op alle toestellen voorgezet. Kijken naar het ene programma en tegelijkertijd een ander programma opnemen met de videorecorder is daardoor eveneens onmogelijk.

    • B.E.N. Verberne