Internet Voorkeur

De vier nieuwe schilderijen van Rembrandt staan nog niet op de site van het museum, maar het Rembrandthuis heeft wel veel ander mooi materiaal. Een apart deel van de site is ingericht voor kinderen. Ook op de prachtige site van het Rijksmuseum is een aantal meesterwerken goed in detail te bekijken. Het Rembrandt onderzoeksproject van hoogleraar Ernst van de Wetering dat het oordeel over de vier schilderijen velde, heeft geen eigen website, maar is wel terug te vinden op de site van een internet-wereldtentoonstelling. Omdat het volgend jaar 400 jaar geleden is dat de schilder in Leiden werd geboren, is er een groot aantal activiteiten in voorbereiding, inclusief een eigen site.

Op zoek naar een afbeelding van een specifiek schilderij van Rembrandt kan het handig zijn om bij de zoekmachine de functie `afbeeldingen' te gebruiken. Zo'n zoekactie voor `Rembrandt' levert een galerij van 109.000 plaatjes op. Een nuttige encyclopedie met beeldmateriaal van honderden schilders is de Web Gallery of Art.

www.rembrandthuis.nl

www.rijksmuseum.nl

parallel.park.org/Netherlands/pavilions/

culture/rembrandt/

www.holland.com/rembrandt400/press/nl/

www.wga.hu

Deze sites zijn aanklikbaar gemaakt op www.nrc.nl/media