En verder

Natuurexcursie

Zondag 25 september organiseert het IVN Zuid-Kennemerland samen met het Natuurinformatiecentrum Schalkwijk een natuurexcursie `zaden en vruchten' in het Engelandpark in Schalkwijk. Schalk-wijk is ontwikkeld volgens het idee dat in de stad ook ruimte moet zijn voor natuur. De bomen en struiken bieden zaden en vruchten voor vogels, bloemperken leveren nectar voor vlinders en hommels, Zo krijg je in de wijk niet alleen meer planten, maar ook dieren die van die planten leven of zich ertussen verstoppen.

Aanvang 13u. Verzamelen bij het Engelandpark, hoek Belgielaan/Engelandlaan. Duur: 1,5u. Aanmelden vooraf is niet nodig. Inl www.ivnzk.nl en natuurwegwijzer.nl

Pompoen Parade

De pompoenoogst is binnen. Het moment is aangebroken om dit het komend weekend bij kwekerij Bastin in het Limburgse Aalbeek te vieren met onze `Pompoenparade; een pompoenmarkt op onze kwekerij met verschillende pompoenkwekers die samen ruim 100 soorten pompoenen en kalebassen tonen en verkopen. Er is een kok die onder andere culinair verantwoord pompoensoep maakt.

Kwekerij Bastin, Nieuwenhuysstraat 29, 6336XV Aalbeek. Inl 045-5231475 & www.bastin.nl Gratis toegang, zaterdag en zondag 24 en 25 sept van 10-17u.

Kunstroute SmallingerlandOp 25 september van 13-17 kan de kunstroute Smallingerland worden gevolgd. Er is een map uitgegeven met detailkaarten waar de ateliers zijn aangegeven. De geopende ateliers zijn o.a. van Harry Boiten (schilderijen, tekeningen en aquarellen), Corrie van Eijk (textielkunst en liturgisch textiel), Durkje Haringa (aquarellen), de keramist Tjabel Klok, Dries Reeder (beelden), e.v.

Het mapje is gratis verkrijgbaar bij de deelnemende kunstenaars, het Museum Smallingerland, Museumplein 2, tel. 0512 515 647 en het VVV-kantoor Drachten, Museumplein 4, tel. O512 517 771. www.smallingerland.nl

Snowboardtestdagen

Op 24 september zijn er snowboardtestdagen in Snowworld Landgraaf en op 1 oktober in Snowworld Zoetermeer. Bezoekers van de Snowboardtestdagen worden geïnformeerd door de snowboardmerken (Forum, Rome, Flow, Salomon, Nitro, K2 en Ride) en krijgen de mogelijkheid om van 13u tot 21u de nieuwste snowboards te testen.

Gereduceerd dagtarief van €17,50 (het reguliere tarief is 17,50 euro per uur). Inl www.snowboardtestdagen.nl

Veilingen

Christie's veilt dinsdag 27 september `Chinese and Japanese Ceramics and Works of Art. De kijkdagen zijn van 23 tot en met 25 september van 10-17u en 26 september van 10-16u.

Veilinghuis Christie's, Cornelis Schuytstraat 57, Amsterdam.

Inl www.christies.com