Atletencommissie wil schorsing van Frans dopinglab

De atletencommissie van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en de internationale federatie van olympische sportbonden voor de Zomerspelen (Asoif) willen een schorsing van het Franse dopinglaboratorium Châtenay-Malabry. Daar werden oude urinestalen van onder anderen wielrenner Lance Armstrong opnieuw geanalyseerd, waarbij toen wel sporen van het verboden bloeddopingmiddel epo werden gevonden. Dat lekte prompt uit. De voorzitters van beide organisaties, respectievelijk oud-polsstokhoogspringer Sergej Boebka en topbestuurder Denis Oswald, hebben Dick Pound van het antidopingbureau WADA in een brief gevraagd maatregelen te nemen tegen het in hun ogen omstreden lab. Volgens de briefschrijvers is de WADA-code niet nageleefd en is een `postume' controle van zes jaar oude urinemonsters sowieso niet toegestaan.