Televisie Overige Films

Cheats (Andrew Gurland, 2002, VS). Lichtgewicht komedie over spiekende jongens op de middelbare school van directrice Mary Tyler Moore. Veronica, 20.30-22.10 uur

Sweet Home Alabama (Andy Tennant, 2002, VS). Onschuldige formulekomedie met Reese Witherspoon als succesvol modeontwerpster in New York, met de burgemeesterszoon aan haar zij. Dan keert ze terug naar haar geboortedorp in Alabama om haar vroegere echtgenoot de echtscheidingspapieren te laten tekenen. Was er niet van gekomen. Talpa, 20.30-22.30 uur

Bloody Sunday (Paul Greengrass, 2002, Engeland/Ierland). Engelse documentairemaker Greengrass reconstrueerde in documentaire cinéma vérité-stijl de gebeurtenissen van 30 januari 1972 in Londonderry tot een fictiefilm over de omstandigheden die leidden tot het openen van het vuur door Britse paratroopers op een grotendeels onbewapende demonstratie voor burgerrechten, met als resultaat dertien doden. Op het filmfestival in Berlijn bekroond met een Gouden Beer.

Greengrass brak in 2004 door bij het grote publiek als regiseur van de Bourne Supremacy. Canvas, 21.00-22.45 uur

I Witness (Rowdy Herrington, 2003, VS/Duitsland). Mexicaanse rechercheur Clifton Collins en mensenrechtenactivist Jeff Daniels onderzoeken slachtpartij aan de Mexicaans-Amerikaanse grens, die aanvankelijk wordt afgedaan als een afrekening in het drugsmilieu. Adequate thriller. BBC1, 0.10-1.50 uur

Perilous (James Bruce, 2000, VS). De Russische schone Sasha heeft een dure tiara gestolen en de oorspronkelijke eigenaar wil het ding graag terug. De Amerikaanse advovaat Judd raakt bevriend met Sasha en aldus betrokken bij een wilde klopjacht door de straten van Sint Petersburg. Niet bijster spannende thriller die het vooral moet hebben van de typisch Russische sfeer die de stad oproept.RTL 4, 0.35-2.15 uur