Radio Voorkeur

Eva Ayllon. Concert van de Peruaanse zangeres Eva Ayllon, de koningin van de landó, de bekendste vorm van Afro-Peruaanse ballades. Ayllon trad in juni in Tilburg op bij het jaarlijkse Festival Mundial. In Peru vult Ayllon met gemak een stadion, in Europa groeit haar bekendheid sinds haar jongste cd The Afro-Peruvian Legend. Eva Ayllon verenigt in haar muziek verschillende stijlen als landó, festejo, vals, tondero, salsa en bolero. Radio 4, 23.00-00.00u.

De Avonden. In het eerste uur onder andere gesprekken met de voomalige weblogger Ramon Müller en met de schrijfster en klarinettiste Anja Sicking over haar roman De stomme zonde. In het tweede uur een verhaal van Arnon Grunberg uit New York en een vraaggesprek met de Britse journalist en schrijver Chris Cleave over zijn debuutroman Beste Osama. Dat boek gaat over een terreuraanslag bij de voetbalwedstrijd Arsenal-Chelsea in Londen en de gevolgen daarvan. In het derde uur muziek uit de documentaire No Direction Home van Martin Scorsese over Bob Dylan, die volgende week in twee delen door de BBC zal worden uitgezonden. 747 AM, 20.02-23.00u.