Luie Wenders

Het lijkt wel alsof Wim Wenders te beroerd is om nog een fatsoenlijke film te maken. Na zijn teleurstellende Land of Plenty heeft hij nu een droevig stemmend aftreksel gemaakt van zijn glorieuze Paris, Texas. In Don't Come Knocking raakt een oudere macho-acteur (Sam Shepard) ineens op drift. Hij gaat terug naar zijn moeder (Eva Marie Saint) en daar hoort hij dat hij misschien een zoon heeft. Als hij die en diens moeder opzoekt, wijzen zij hem beiden af, maar misschien heeft hij toch iets teruggevonden. De film doet geen recht aan deze samenvatting, want het scenario rammelt aan alle kanten, het camerawerk is gemakzuchtig groots, de muziek betreedt bekend terrein en van een heldere lijn achter de regie is niet veel te merken. Je kunt je niet voorstellen dat iemand die Der amerikanische Freund heeft gemaakt, hiermee komt aanzetten.

Don't Come Knocking. Regie: Wim Wenders. Met: Sam Shepard, Jessica Lange, Eva Marie Saint, Tim Roth, Sarah Polley. In: 7 bioscopen.