Komkommersoep

Maak deze snelle en heerlijk verfrissende soep desgewenst een nacht van tevoren. Op die manier kunt u de volgende dag nadat u van het werk thuis bent gekomen eerst in alle rust een aperitief nemen in de wetenschap dat het voorgerecht al klaar is. Een eenvoudige gegrilde kipfilet of gegrilde vis als dorade of zeebaars met een salade zullen een smakelijk vervolg op de soep zijn.

Schil de komkommers. Snijd ze in de lengte doormidden en schep en schraap er met behulp van een lepel het zaad uit. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de lente-ui bij en snijd hem dan in ringetjes.

Verhit de boter in een middelgrote pan op een matig vuur en bak er de komkommer en lente-ui circa 10 minuten in, of tot de komkommer gaar is. Voeg de kippenbouillon, melk en gehakte koriander toe. Schep alles goed om en breng aan de kook. Draai zo nodig het vuur iets lager en laat het mengsel circa 5 minuten zachtjes koken. Pureer het mengsel met een staafmixer of in een blender en giet het over in een soepterrine. Schep er de yoghurt door en laat de soep op kamertemperatuur komen. Dek de terrine af en zet hem minstens twee uur in de koelkast tot de soep door en door koud is.

Schep de soep in soepborden en garneer met dunne plakjes komkommer en takjes verse koriander. Strooi er wat pili pili over en dien op.

Morgen: visgepunnik

    • Kim Maclean