Kabinet wil Haagse politiek live op eigen tv-zender

Het kabinet onderzoekt of het mogelijk is om een staatszender op te richten via een televisiekanaal waarop onder meer de wekelijkse persconferentie van de minister-president te volgen is. Dat schrijft minister Pechtold (Bestuurlijke Vernieuwing, D66) in een brief aan de Tweede Kamer. In de brief wordt gereageerd op voorstellen van een commissie onder voorzitterschap van oud-D66-fractievoorzitter en oud-voorzitter van de Raad van Bestuur van de NOS, Gerrit Jan Wolffensperger. De commissie maakt deel uit van het programma Andere Overheid van minister Pechtold. Het speciaal daarvoor op te richten televisiekanaal moet vergelijkbaar zijn met het Amerikaanse kanaal C-Span. Op dat kanaal kunnen tevens Kamerdebatten, commissievergaderingen en andere persconferenties worden uitgezonden: ,,De redactionele inbreng is zeer beperkt: geen duiding en de hoofdtaak is het zonodig maken van keuzes in wat wordt uitgezonden'', zo had de commissie eerder voorgesteld.