Internet Voorkeur

Prinsjesdag 2. Voor wie er maar geen genoeg van kan krijgen, of gisteren geen krant of tv heeft gezien, is op de site van het NCRV-programma stand.nl de troonrede van gisteren te beluisteren als podcast. Als gast voor de uitzending van vanmiddag was premier Balkenende uitgenodigd. Ook die uitzending is op de site terug te horen. Intussen is ook minister van Justitie Donner aan het podcasten geslagen. Op de site van zijn ministerie is zijn visie op de nieuwe begroting te vinden.

www.stand.nl

www.justitie.nl/organisatie/

minister_donner/podcast/

Wiesenthal. De eergisteren overleden Simon Wiesenthal is na zijn bevrijding uit Mauthausen de rest van zijn leven op jacht geweest naar oorlogsmisdadigers. Op de website van zijn organisatie het Simon Wiesenthal Center is een overzicht van zijn levenswerk te zien. Voor getuigenissen van mensen die de holocaust overleefd hebben, is er de website van remember.org. Daar is het mogelijk een virtuele tour door Auschwitz en Birkenau te maken.

Op de site van het United States Holocaust Memorial Museum wordt een link gelegd met volkerenmoorden van recenter datum. Zo is er een indringende fotoreportage over Darfur te zien.

www.wiesenthal.com

www.remember.org

www.ushmm.org