Groep dreigt met aanslagen in de Niger Delta

Een militante groep in de olierijke Nigeriaanse Niger Delta heeft gisteren met aanslagen op olie-installaties gedreigd als haar leider, Mujahid Dokubo-Asari, niet binnen 24 uur wordt vrijgelaten. Hij zou gisteren in zijn kantoor in de stad Port Harcourt door tientallen militairen en politiemensen zijn opgepakt. De militante Niger Delta People's Volunteer Force kondigde vorig jaar een oorlog aan tegen de staat. Maar uiteindelijk bereikten de partijen een akkoord. In de naburige olierijke staat Bayelsa dreigde een andere militante leider met aanvallen op Britse bedrijven en burgers. Dat was een reactie op de arrestatie van de gouverneur van Bayelsa, vorige week donderdag in Londen. Hij wordt van het witwassen van geld verdacht. Nigeria is de op zeven na grootste olieproducent ter wereld. Het Brits-Nederlandse Shell is het grootste oliebedrijf van het land.