www.nrc.nl

Vandaag op nrc.nl: achtergrondinformatie over prinsjesdag en de rijksbegroting.

Prinsjesdag 2005 staat in het teken van de balans. De interactieve afbeelding op nrc.nl laat zien hoe de uitgaven en inkomsten elkaar in evenwicht houden. Om de afbeelding te bekijken is een Flashplayer nodig en die is gratis te downloaden van www.macromedia.com.

Zoet van zalm

In de rubriek Economie voor Jou belicht auteur Rolf Schönberg de achtergrond van de rijksbegroting. Uit de aflevering Zuur, zoet en Zalm: ,,Je zou dus verwachten dat de regering als er een recessie bestaat, de economie met een fors tekort een oppepper probeert te geven. De Verenigde Staten geven op dit punt het goede voorbeeld. Maar onze regering vond het nodig om de overheid eerst extra te laten besteden toen de economie oververhit was, vervolgens naar een begrotingsoverschot te streven toen we in een recessie zaten, en nu de economie zich herstelt het tekort te vergroten.'' www.nrc.nl/evj

Wie kijkt er naar Talpa?

De bezoekers van nrc.nl discussiëren graag over Talpa. ,,Ik ken slechts één persoon die graag naar Talpa kijkt. Iedereen die bij de NOS voetbal keek haakt nu gewoon af.''(G. Groenendaal)

,,Niet alleen Talpa is zoekende, ook de kijker is zoekende. Door al het mediageweld wat op ons afkomt raak je wel eens de weg kwijt. Je weet het niet meer, en als je aan het zappen bent, zie je bijna overal reclame, dat betekent dus verder zappen. Bij ons zit Talpa inderdaad op kanaal 30 en daar komen we niet zo snel.'' (M.A. van Cunningham-van Alkem)

Meer op www.nrc.nl/discussie