Televisie Film van de dag

Jackass: The Movie. De hoogte- of dieptepunten van Jackass, het is maar hoe je het bekijkt, vormen goede conversatiestof op feestjes en partijen. De jongen die zijn zak aan zijn dijen niette, in een bubbelbad stappen met hapgrage alligatorbaby's, van een heuvel af in een winkelwagentje, je eigen kots bakken en opeten als `boerenomelet'. Het succes van de MTV-serie rond Johnny Knoxville en een paar vrienden was zo overweldigend groot (en zeker in de juiste doelgroep), dat een verfilming niet kon uitblijven. In 2002 maakte de vaste regisseur Jeff Tremaine The Movie.

Veel anders dan wat hierboven beschreven staat, gebeurt er niet. Of liever, het is wel anders, maar gelijksoortig. De grappen zijn puberaal, de stunts gevaarlijk en de hele film knalt van de scheten, boeren en vloeken (die hier niet door `bliepjes' worden overstemd zoals wel op tv). Moeten we daarnaar kijken? Ja, want de kinderen zien niets liever. (Inclusief de vrome waarschuwing: don't try this at home!)

Veronica, 20.30uur.