Radio Voorkeur

Café Sonore. Afgelopen maart vond in Praag de jaarlijkse Ars Acoustica Meeting plaats. De Tsjechische omroep besteedt veel aandacht aan deze vorm van muziek. Hoofdrol in het programma is er voor 'Meanders and Sediments', een geluidsexperiment met kunstenaars uit verschillende disciplines. 747 AM, 23.02-00.02 u.

747 Live. Rotterdamse versie van Desmet Live, rechtsreeks vanuit Blits, over de wereld van cultuur, wetenschap en politiek. Bioloog Cees Moeileker presenteert zijn 'Dier van de week'. Verder is er 'Shoppen met Mieke', met Mieke van der Linden. Morgen, Radio 1, 14.02- 15.45 u.

Reflecties. Vandaag over het eten tijdens zenretraites. Verder een aflevering in een serie over boeddhabeelden thuis, het curriculum van Jewel Heart in Nijmegen en een column door Nhut Quang Nguyen. Morgen, 747 AM, 16.05-17.05 u.

Radio 4FM. Interview met Ravi Shankar na zijn concert tijdens het festival 'Musiques Sacrees du Monde de Fes 2005' in Marokko. Verder een opname van Shankars eerste wereldtournee, gemaakt in 1957. Radio 4, 23.00-00.02 u.