Excuses aan Maikel voor hard verhoor

Maikel, het vriendje van het vermoorde meisje Nienke, krijgt excuses van de mensen die betrokken zijn geweest bij zijn verhoren. Maikel en zijn vader stuurden gisteren een open brief aan de kranten waarin zij hun verontwaardiging uitten over het uitblijven van excuses van de betrokkenen, terwijl er grote fouten zijn gemaakt in het opsporingsonderzoek en bij de verhoren van Maikel. Dat bleek vorige week uit het evaluatieonderzoek van de commissie-Posthumus, die onderzoek deed naar de Schiedammer Parkmoord.

Officier van justitie B. Edelhauser heeft laten weten dat zij de familie van Maikel zal bellen en eventueel een gesprek aangaat om excuses te maken. Twee rechercheurs van de Rotterdamse politie hebben een afspraak met de familie gemaakt.

Maikel (destijds 11), werd meerdere malen op harde wijze verhoord. De politie dacht dat hij mogelijk iets met de moord te maken had of zelfs zelf (mede)dader was. Minister Donner (Justitie), procureur-generaal H. Brouwer en de hoofdcommissaris van politie maakten de jongen en zijn familie vorige week al wel excuses.

De vader van Maikel schreef in de brief: ,,Hij heeft het door de onmenselijke behandeling die hij heeft ondergaan bij de politie zoveel moeilijker gehad om te herstellen van de traumatische gebeurtenis. Als hij geestelijk niet zo vreselijk sterk was geweest, hadden we nu met een emotioneel wrak gezeten'', aldus de brief.