Digitaal voorkeur

Prinsjesdag. Bloggende politici zijn al bijna een belegen fenomeen. Daarom moet PvdA-leider Wouter Bos gedacht hebben dat het tijd werd eens wat anders te gaan doen. Vanaf vandaag zal hij regelmatig een podcast (een soort radioprogramma via internet) verzorgen die via zijn site te beluisteren valt. Bos op zijn website: ,,Het mooie van podcasten is dat het je heel veel vrijheid geeft. Ik wil hier zo creatief mogelijk mee om gaan. De ene week een interview met iemand die ik tijdens een werkbezoek tegen kom. Een andere keer een monoloog waarin ik inga op de politieke actualiteit. Ik heb er heel veel zin in.''

Op het weblog van Jan Marijnissen is het debat over de miljoenennota al begonnen. De troonrede die hoort bij de alternatieve begroting die de SP gisteren presenteerde valt er te lezen en te beluisteren.

Wie behoefte heeft aan wat minder politiek getinte informatie kan de prinsjesdagsite van het ministerie van Financiën bezoeken. Behalve ambtenaren die vertellen over de miljoenennota, komt daar ook Trudy van Dijk, de secretaresse van minister Zalm, aan het woord. ,,De minister maakt in ieder geval altijd de indruk dat hij alles onder controle heeft en ik weet eigenlijk wel zeker dat dit ook zo is.''

www.wouterbos.nl/

www.janmarijnissen.nl/weblog/

prinsjesdag.minfin.nl/