Artikel over armoede laat me niet los 6

Ik was onder de indruk van uw reportage over `Het gezicht van de armoede' in M. Geweldig idee om een totaalbeeld te geven van een dorp met ophanging aan officiële cijfers van VN etc. Maar mijn vrouw was er kwaad over.

Wij hebben vele jaren in Afrika gewoond en zij is er geboren. In zijn soort was het artikel zeer indringend en goed opgezet, maar daarmee zet het Afrika en de Afrikanen nog nadrukkelijker in de hoek van mislukking en eeuwige miserie in contrast met onze overvloed.

Wat als u er in een volgend artikel nu eens van uitgaat dat het normaal is, dit soort levensomstandigheden, en dat het niet per se mensonterend is, misschien kunt u dan op onderzoek uitgaan naar de geweldige levenskracht en spiritualiteit die de traditionele Afrikaanse samenleving kent. Ik weet zeker dat Dickson ook een heel vrolijk dorp is.

    • Wybe van Halsema Arnhem