Artikel over armoede laat me niet los 4

De foto's en de teksten over honger in Malawi in het maandblad M van september zijn schrijnend. Wat echter nog het meeste opvalt is het enorme contrast van foto's en artikel met de glossy reclame van het decadente westen in het nummer. Dure merkkleding, auto's en telefonie wisselen af met beelden van de mens in poverty. De reclame van Nokia slaat de spijker onbedoeld op de kop. ZIE wat er niet is omdat het overbodig is. Wanneer beginnen we de discussie over consumeren daar en consu-minderen hier? Ik daag elke (christelijke) politieke partij uit hier een serieus begin mee te maken. Er is geen behoefte aan nog meer rapporten en analyses over armoede in de wereld. Het komt er nu op aan de welvaart te verdelen. Het rijke westen is verplicht krachtig op te treden en veranderingen/verbeteringen af te dwingen. Bij verzuim zal de samenleving zichzelf op korte termijn vernietigen.

    • J. van Schie Drimmelen