Artikel over armoede laat me niet los 2

Graag wil ik u laten weten dat de reportage `Het gezicht van de armoede' in uw maandblad M diepe indruk op mij gemaakt heeft. Niet eerder heb ik zo'n indringend verslag gelezen over honger en de mensen die daar hun leven lang door getroffen zijn.

Ten eerste zijn de geïnterviewden zelf indrukwekkende mensen: zoveel leed en maar niet opgeven.

Ten tweede is de manier waarop deze mensen in beeld gebracht zijn absoluut uniek. Het geeft een afschrikwekkend beeld van hoe een groot deel van de mensen anno 2005 in deze wereld moet leven. Het is zo levensecht, zo (on)voorstelbaar, dat het mij uit de slaap heeft gehouden.

Applaus voor deze reportage. Applaus voor Dick Wittenberg en Jan Banning. Ik hoop dat de beloning die zij aan alle huishoudens in Dickson aan het eind van hun bezoek uitgedeeld hebben, ook een beetje namens de lezers van NRC Handelsblad gegeven is. Hoe anders de onmacht in mijzelf te blussen?

    • Rafael van Crimpen Amersfoort