www.nrc.nl

Vandaag op de website van NRC Handelsblad een actuele digitale krant voor scholieren uit de bovenbouw van havo en vwo op www.nrc.nl/scholieren.

In de weekkrant voor scholieren onder meer de volgende onderwerpen:

Crime-fighters op het openbaar ministerie. Is winnen voor de officier van justitie langzamerhand belangrijker dan de waarheid boven tafel krijgen?

Broer en zus als Romeo en Julia in het nieuwe Afghanistan.

`187: Ride or Die': zéér coole computergame in nieuwe serie besprekingen.

Cyclopen en meerminnen bestaan echt, blijkt uit een rijk geïllustreerd boek over genetische pechvogels.

Spunkredacteur Nathalie Wouters over fanfiction: verzonnen (seks)avonturen van fans met hun idolen, waarvan er duizenden op internet te vinden zijn.

Andrea Voets (15 jaar, 5 gymnasium) stuurde een column in voor de rubriek Podium. Zij schrijft: ,,Bij het schermen zijn er zaken die nogal gevoelig liggen. Jongens kunnen er bijvoorbeeld niet tegen om van een meisje te verliezen.''

A4-krant `De medische wetenschap'

Op de scholierensite verschijnt vandaag ook een speciale A4-krant over het thema `De medische wetenschap'. Die weet en kan steeds meer en dat is goed nieuws, want daardoor leven we langer en blijven we ook langer gezond. Maar de vooruitgang roept tal van ethische vragen op. Daarom gaat de A4-krant vooral over de dilemma's van de arts en de patiënt. Over grenzen trekken en voorwaarden inbouwen. Op de scholierensite verschijnt vijf keer per jaar zo'n themakrant in PDF-formaat. De redactie van Stepnet van uitgeverij Thieme-Meulenhoff maakt er opdrachten bij.