Televisie Film van de dag

Yossi en Jagger. De Israëlische regisseur Eytan Fox houdt ervan zijn personages in extreme situaties te brengen. Dit jaar kwam zijn Walk on Water in de bioscoop, waarin Mossad-agent Eyal de opdracht krijgt een broer en een zus te volgen naar hun grootvader, een nazi die verantwoordelijk is voor de dood van Eyals grootmoeder. In 2002 maakte Fox Yossi en Jagger, over twee hoge militairen die op elkaar verliefd worden in de hectische drukte van een Israëlische grenspost. Bij alle macho-grappen en seksueel geladen frustraties proberen zij hun liefde geheim te houden voor de buitenwereld. De luidruchtige pelotonscommandant Jagger (Yehuda Levi) stelt voor dat ze er samen tussenuit gaan, maar de stille overste Yossi (Ohad Knoller) durft niet. Fox maakt in deze korte film (een dik uur) optimaal gebruik van de besneeuwde omgeving en de spanning die de situatie als vanzelf oplevert: het leven in een fort, de risico's van een patrouille. Het Israëlische leger was niet blij met deze film, het filmpubliek wel. Arte, 1.30-2.34 uur.