Radio Voorkeur

747 Live. Theodor Holman interviewt Bart Rijs, tegenwoordig werkzaam bij Artsen zonder Grenzen, en eerder redacteur van HP/De Tijd en correspondent van de Volkskrant in Moskou en op de Balkan. Hij schreef Het hemels vaderland, een boek over een dorpje in Siberië. De bewoners blijken van Nederlandse afkomst te zijn. Morgen, 747 AM, 14.02-15.45 uur

Kunststof. Gesprek met Nico van der Linden, de maker van het recentelijk verschenen Ramses Shaffy Songbook. Ook is hij orkestleider en pianist bij de theaterproductie Zing-Vecht-Huil-Bid-Lach-Werk en Bewonder die vanaf 14 september door Nederland reist. Radio 1, 19.04-20.00 uur

Casa Luna. Discussie met de journalist Frank Kalshoven over de `sociale agenda', een initiatief van De Volkskrant in samenwerking met de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling en het Tijdschrift voor de Sociale Sector. Het gaat om stellingen als: `Burgers kunnen niet uit de voeten met de politiek. De druk om sociaal succesvol te zijn is te groot. Er is te weinig waardering voor enthousiastelingen'. Radio 1, 0.00-2.00 uur