Jubileum voor Cuba: 25ste keer wereldkampioen

De Cubaanse honkballers hebben hun favorietenrol bij het WK waargemaakt door hun wereldtitel eenvoudig te prolongeren. In de finale werd Zuid-Korea zaterdag in Rotterdam met 3-0 verslagen. Het was de 25ste wereldtitel voor Cuba en de negende titel op rij. De ploeg bleef het gehele toernooi, als enig land, ongeslagen. In elf wedstrijden scoorden de Cubanen het hoogste aantal runs (99) en kregen de minste punten (20) tegen. Korte stop Eduardo Paret had het hoogste slaggemiddelde (0,632), scoorde twaalf punten, stal acht honken en werd uitgeroepen tot meest waardevolle speler. Derde-honkman Yulieski Gourriel sloeg de bal achtmaal het stadion uit en werd Homerun King. De derde Cubaan in het All Star Team was pitcher Pedro Luis Lazo, die als closer in de finale startend werper Dany Betancourt afloste. Zuid-Korea zette tegen Cuba (vergeefs) vijf werpers in. Behalve met de 5-1 zege op Japan verraste de wereldkampioen met een uitstekende werpersstaf. Choi Dae Sung gooide de meeste strike-outs: 37.