Internet Voorkeur

New Orleans Flood Map. Het Amerikaanse bedrijf C&C Technologies in de stad Lafayette, Louisiana, onderhoudt een website met de waterstanden in New Orleans. Bewoners van de stad kunnen zien hoe hoog het water nog staat in hun wijk. Zoom in op de kaart, klik een straat aan en de actuele waterstand en de maximale hoogte van het water verschijnen in een klein venstertje. In de Hammond Highway in het noorden van de stad stond het water de afgelopen dagen op ruim één meter (3,5 feet). De maximum hoogte was ruim drie meter. C&C Technologies maakt gebruik van de techniek van Google Maps. De populairste zoekmachine ter wereld biedt sinds april van dit jaar satellietbeelden en topografische kaarten aan waarin gedetailleerde, zeer actuele informatie kan worden verwerkt. Dat kunnen waterstanden zijn, maar ook misdaadcijfers, zoals de politie van Chicago deed.

mapper.cctechnol.com

maps.google.com

Miljoenennota voor kinderen. Minister Zalm legt op de website www.politiek4kids.nl (voor kinderen van acht tot dertien jaar) de miljoenennota uit die morgen op prinsjesdag wordt gepresenteerd. Volgens Zalm komt er meer geld voor vmbo-scholen en wordt er ,,veel'' geld uitgetrokken om jongeren te helpen die in de problemen zijn gekomen.