`Everybody loves Raymond' en `Lost' winnen Emmy's

Lost heeft gisteravond de Emmy voor de beste dramaserie gewonnen. De belangrijkste televisieprijs voor een comedy ging naar Everybody loves Raymond en passeerde daarmee in zijn laatste seizoen nieuwkomer en favoriet Desperate Housewives (dinsdagen, Net5). Van die serie kreeg wel Felicity Huffman de award voor beste actrice in een comedyserie. Beste acteur in dat genre was Tony Shalhoub voor zijn rol in de komische detective Monk. De Emmy voor beste acteur in een dramaserie ging naar James Spader in Boston Legal. Beste actrice was Patricia Arquette als de helderziende hoofdrolspeelster in de politieserie Medium, die later dit jaar te zien zal zijn op SBS6. J.J. Abrams, de maker van Lost (op vrijdagen op Net5) kreeg ook een prijs voor de regie van de eerste twee afleveringen van zijn serie over de overlevenden van een vliegramp op een onbewoond eiland. Als beste dramaserie waren verder genomineerd: 24, The West Wing, Deadwood en Six Feet Under. Voor de Emmy's komen alleen Amerikaanse televisieprogramma's in aanmerking. Volgende maand worden de Internationale Emmy's uitgereikt, waarvoor ook enkele Nederlandse programma's zijn genomineerd.