President biedt excuses aan en wordt boos

De president van de unie Servië en Montenegro, Svetozar Marović, heeft zijn excuses aangeboden voor zijn weigering, de delegatie van de unie naar de opening van de Algemene Vergadering van de VN te leiden. Die beslissing was een fout, zo liet hij weten. Hij weet die fout aan meningsverschillen tussen de Serviërs en de Montenegrijnen over de samenstelling van de delegatie, die uiteindelijk werd geleid door de ministers van Buitenlandse Zaken van de unie en van Montenegro. De unie was aldus een van de weinige landen in de wereld die niet door zijn staatshoofd of regeringsleider was vertegenwoordigd. Intussen is Marović door de Servische minister van Financiën Dinkić beschuldigd van het benadelen van de staat door het afsluiten van koopcontracten voor opgeblazen prijzen. Marović ontkent; hij maakte minister Dinkić gisteren uit voor ,,een leugenaar en lasteraar die het leger en de unie in snel tempo wil vernietigen''. Ook Montenegro reageerde woedend – Marović is een Montenegrijn.