De Wonderkamers

In de kelder van het Gemeentemuseum heeft de modegalerij plaatsgemaakt voor De Opstelling en dertien Wonderkamers gericht op jongeren van 12 tot 17 jaar. De Opstelling is een mix uit collecties van het museum en de Wonderkamers gaan dieper in op inhoudelijke aspecten.

,,Het is overweldigend, logisch, mooi, vertederend, onbegrijpelijk en humoristisch. Het open depot is dan ook volgestouwd met zo'n duizend voorwerpen uit schilderkunst, mode, keramiek, fotografie, vormgeving en muziekinstrumenten. Alles staat en hangt door elkaar heen. [...] Zoals architect Berlage tijdens de bouw van het Gemeentemuseum al betoogde: kijken moet geen sleur worden.''

Georgette Koning, 15 september 2005

Gemeentemuseum Den Haag, open di-zo 11-17 uur, Stadhouderslaan 41. Inl.: www. wonderkamers .nl