De Kamer van Isabella

Isabella's Room van de Vlaamse is een volle, associatieve voorstelling die zich afspeelt in het hoofd van een blinde dame (Viviane de Muynck) die terugblikt op haar leven omringd door uitheemse kunst. Het is een nonchalante zoektocht die dwars door de twintigste eeuw loopt.

,,De kamer van Isabella komt traag op gang, maar gaandeweg komt de vaart erin zonder dat het tempo merkbaar omhoog gaat. Het stuk kruipt haast ongemerkt over de bühnerand, en grijpt de kijker bij de lurven. [...] De liefde voor het leven in Isabella blijft ongebroken. Misschien dat deze soms zo vrijblijvend aandoende voorstelling daarom zo'n heerlijk gevoel in de botten achterlaat. Ze geniet er zo van.''

Jowi Schmitz, 12 september 2005

17/9 Rotterdamse Schouwburg. Tournee t/m 20/12. Inl. 010-411 8110; www. needcompany .org.