Albada Jelgersma 3

Er komt een moment, zowel bij de `grote jongens' als bij de `krabbelaars', dat je besluit dat het spel heeft ingeboet aan challenge. Er komt een moment, dat je van binnenuit weet: `Genoeg is genoeg. Hoe juist is de uitspraak van Eric Albada Jelgersma over zijn boot: `Je bent blij als je hem hebt en nog blijer als je er weer van af bent'. Hoeveel mensen zeggen niet hetzelfde over bijvoorbeeld hun tweede huis in een zonnige streek en hun derde auto (de `onschatbare' klassieker)? Je relativeert niet alleen de waarde van bezit, je bent zelfs blij om van de zorg van bezit af te zijn.

Eric: ,,Meer in de diepte. Lezen wat de Dalai Lama gezegd heeft. Of de wijsgeren van de twintigste eeuw. Er komt een moment dat je het zeker weet: `De enige uitweg is de weg naar binnen'.''

Eric staat in het voorportaal. Het zou mij niet verbazen als hij op dit gebied zijn nieuwe challenge vindt. Dat zou de samenleving ten goede komen.

    • Dr. Paul de Koning