Albada Jelgersma 1

In `Ik ga door' in het Zaterdags Bijvoegsel van 10 september vertelde ondernemer Eric Albada Jelgersma over zijn leven na zijn verlamming als gevolg van een ongeluk. Het artikel leidde tot 12 brieven waarvan er hieronder drie volgen.

Het artikel `Ik ga door' noopt mij tot dit schrijven: toen ik door fout financieel privé beleid ons huis moest verkopen, bood Eric Albada Jelgersma ons aan om zijn huis aan de dr. Batenburglaan in Breda te betrekken tot het zou zijn verkocht. Het huis stond leeg en was verschrikkelijk verwaarloosd.

Else Marie, mijn vrouw, en ik waren er terstond verliefd op. Huur behoefden wij niet te betalen. Het bewoonbaar maken en onderhoud en tevens de vrij hoge onroerendgoedbelasting zouden voor mijn rekening zijn.

Op deze wijze kon verdere teloorgang en kraken van het kapitale pand voorkomen worden. Wij hebben er tot de dood van mijn vrouw de vijftien gelukkigste jaren van ons leven gehad. Ik ben hem en zijn vrouw Lola nog steeds dankbaar voor deze vriendendienst.

    • H.A.W. Meurkens