Orleans

Mijn oom en tante(hans en andrea) wonen in New Orleans. Nu zijn ze in een huis van vrienden, omdat het in de stad zelf te gevaarlijk werd. Tijdens de orkaan Katrina verbleven ze in een kinderziekenhuis, omdat mijn oom kindercardioloog is en daar dienst had. Ze mochten niet uit de ramen kijken tijdens de orkaan, want dat kon gevaarlijk zijn. Omdat het rustig was konden ze de dag daarna even de schade opmeten bij hun huis. Het dak lag open en het plafond was naar beneden gevallen. Maar samen met de buurman hebben ze er een aantal gaten proberen dicht te maken. De volgende nacht sliepen ze weer in het ziekenhuis. Die nacht brak de hel los. Er werd zelfs geschoten op het ziekenhuis. De beveiliging had nog geprobeerd hulptroepen te bereiken maar die zijn niet komen opdagen. Ze waren heel bang en besloten de volgende dag met de zieke kinderen te vluchten naar een ander ziekenhuis (in Baton Rouge). Daarna gingen ze verder naar Alexandria waar ze vrienden hebben en waar ze dus voor een aantal dagen onderdak kregen. Nu zitten ze in Saint Francisville. Een klein plaatsje waar ze in een buitenhuisje van vrienden kunnen logeren. We hebben heel veel contact met hen en ze hopen dat ze snel weer naar huis kunnen. Als het water weg is gaan we proberen met de hele familie hun huis weer op te bouwen.

Eigen rampennieuws van Kester Mulder, 14 jaar, uit Amsterdam