Leegloop

Soms zijn er van die momenten dat je jezelf een beetje dom kunt voelen. In communicatie kan het al snel voorkomen dat je volslagen langs elkaar heen praat. Zo deed Diana Ozon (sinds begin dit jaar dichter in de 'stal' van Passage) onlangs in geuren, kleuren en andere poëtische bewoordingen verslag van een bijna desastreuze val in de gracht van Fort De Hel. Ik beantwoordde dat met een simpel: ,,Dus dat liep nog goed af'', iets wat door Ozon verbaasd een typische nuchtere noordelijke reactie werd gevonden.

En dat gevoel van domheid overkwam me ook bij het lezen van de recensie van Daniël Dee's bundel Vierendeel door Arie van de Berg (Boeken 26.08.05). Van den Berg constateerde daar een leegloop van de dichtersstal van Passage, en ik reageerde daarop domweg verbaasd. Leegloop, wat nu? Van den Berg houdt als liefhebber van de poëzie de ontwikkelingen toch wel in de gaten en weet toch ook wel dat er sinds november 2002 alleen maar dichters bij zijn gekomen in het fonds van Uitgeverij Passage (Kasper Peters, Diana Ozon en dit najaar Anneke Claus) en dat Passage nog steeds veel poëzie uitgeeft?

    • Anton Scheepstra
    • Uitgeverij Passage Groningen