Hukkelberg

Voor grote gebaren en fel uitgeschreeuwde dramatiek moet je niet bij Hanne Hukkelberg aankloppen. Maar als het gaat om kleine, speelse en onverwachte accenten, springerige arrangementen en het maximale effect van de minimale stembuiging, is deze Noorse zangeres een aanwinst. Aan het traditionele, enigszins kamermuziekachtige instrumentarium voegt zij niet alleen stekelige elektronica toe, maar ook een hoop kleine, doorgaans ritmisch beklopte of betimmerde objecten. Zo krijg je af en toe doet het prettige idee dat Little Things werd opgenomen in een speelgoedwinkel.

Met haar stem probeert ze de luisteraar met subtiele, intieme en onverwachte uitweidingen haar wereld binnen te lokken. In die verleiding wordt ze bijgestaan door muzikanten van Jaga Jazzist, Kaada en Shining, die per lied steeds de juiste, dienende en toch kleurrijke toon treffen. Hoe dit live moet uitpakken, blijkt morgen als Hukkelberg aantreedt op het Rotterdamse Bazar Curieux-festival.

Hanne Hukkelberg: Little Things (Leaf, distr. Konkurrent)

    • Jacob Haagsma