Benefiet van jazzmusici voor New Orleans

Een groot aantal Nederlandse jazz-musici werkt maandagavond mee aan een benefietconcert in het Concertgebouw in Amsterdam, ten bate van musici in New Orleans die door de overstromingsramp geen instrumenten, huis en werk meer hebben. Dutch Jazz for New Orleans wordt gepresenteerd door Freek de Jonge. Tot de solisten behoren Greetje Kauffeld, Laura Fygi, Gerrie van der Klei, Lil Mackintosh, Trijntje Oosterhuis, Hans Dulfer, John Engels, Bart van Lier, Ack van Rooijen en Ferdinand Povel. Ramses Shaffy en Louis van Dijk treden op als duo. ,,Wegens het grote aantal aanmeldingen van mensen die wilden optreden, hebben we hebben al een muzikantenstop moeten instellen'', zegt mede-organisator Gerrie van der Klei. De opbrengst wordt beschikbaar gesteld aan de American Federation of Musicians.