THEATER

Familiefeest

In Theater Bellevue is de lunchvoorstelling Familiefeest te zien, gebaseerd op de roman van Theodor Holman over een Indische familie die ontredderd achterblijft na de dood van de vader. De ouders hebben beide in een Jappenkap gezeten, een ervaring die de familie nog altijd domineert. De voorstelling wordt gespeeld door de leden van een andere familie, namelijk de broers Carlo en Ricci Scheldwacht en zuster Esther. Het begrip `familie' krijgt op deze manier een extra betekenis. De snelle overschakeling van Esther naar de rol van zuster, moeder of tante verhoogt de levendigheid. Alleen Ricci als de Holmanachtige figuur Theo speelt geen dubbelrol. Dat hoeft niet. Zijn leven is ingewikkeld genoeg. Er zitten prachtige en trefzekere observaties in Familiefeest. Een mooi detail is het zogenaamde `achteruitdringen' van de vader in winkels. Telkens als hij aan de beurt is, laat hij een ander voorgaan. Vader is Indisch en bescheiden.

T/m 25 sept 12u30 Bellevue, Leidsekade 90. Inl 020-5305301 of www.theaterbellevue.nl

`Familiefeest' (Foto Karin Lucet)