Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Piet Erkelens overleden

Piet Erkelens, producent van culturele tv-programma`s, is dinsdag op 49-jarige leeftijd overleden. Hij werkte vanaf 1982 bij de NOS, die toen ook de kunst nog in het takenpakket had, en klom daar op tot chef van de muziek- en dansuitzendingen, inclusief de registraties van opera en ballet en evenementen als het North Sea Jazzfestival, de Uitmarkt en de Edison-gala`s. In 1995, toen de NPS werd opgericht om dit deel van de NOS-taken over te nemen, stapte Erkelens met enkele andere medewerkers over naar de productiemaatschappij IDTV. Onder zijn leiding werden vooral culturele programma's voor de publieke omroepen gemaakt, zoals de NPS Cultuurprijs, de rubrieken Single luck (pop), C-Majeur (klassiek) en Wintertijd, dansfilms, documentaires als Ajax, daar hoorden zij engelen zingen en een groot aantal kunstdocumentaires, zoals de met een Emmy Award bekroonde The War Symphonies: Shostakovich against Stalin. Erkelens stierf aan leukemie.