Om naar uit te kijken

MUZIEK

Musica Sacra

Het deels gratis toegankelijk festival Musica Sacra in Maastricht heeft dit weekeinde als thema Engelen en Duivels. Op vele locaties zijn er concerten, voorstellingen, exposities, lezingen en films. Op de begraafplaats aan de Tongerseweg speelt de familievoorstelling In Memoriam, The Tallis Scolars bezingen de aartsengel Michael en Bastiaan Brink speelt een marathon met dansen van Simeon ten Holt.

Musica Sacra: 16 t/m 18 sept. Inl en res 043-3505555; www.theateraanhetvrijthof.nl

POP

The Magic Numbers

Onlangs weggelopen bij opnamen voor de Engelse Top Of The Pops omdat de presentator hen een `big fat melting pot of talent' had genoemd. The Magic Numbers zijn een jonge en corpulente groep van twee jongens en twee meisjes die ouderwets ambachtelijke muziek maakt in de traditie van Beach Boys, Mama's & The Papa's en vooral hun Britse voorganger Prefab Sprout.

19 sept Paradiso, Amsterdam.

THEATER

Artikel V

In Maastricht speelt theatergroep De Warme Winkel het toneelstuk Artikel V. Daarin wachten drie dappere Maastrichtenaren in een schuilkelder op een Chinese invasie. Ter voorbereiding nemen zij hun elementaire kennis van China door, en doen ze een Europadans. Geestige voorstelling over vreemdelingenangst gevoed door onwetendheid.

T/m 24 sept Maastricht, Huis van Bourgondië. 28-30 sept De Balie, Amsterdam. Inl. 043-3219960 of www.huisvanbourgondie.nl

DANS

Histoires/ Revolver

De Internationale Keuze van de Rotterdamse Schouwburg bevat twee dansvoorstellingen. Histoires van de Spaanse Olga de Soto bestaat uit een serie gefilmde interviews met mensen die herinneringen ophalen aan de voorstelling Le jeune homme et la mort van Petit en Cocteau uit 1946. Er wordt dus alleen gepraat over dans, er is geen dans te zien. Het Duitse gezelschap Neuer Tanz van VA Wölff brengt Revolver, waarin de dansers dansen op twee ingezakte, opblaasbare tanks.

23-24 sept Inl. 010-4118110 of deinternationalekeuze.nl19 sept Paradiso, Amsterdam.

EXPOSITIE

Poliphilo's droom

Dertig beeldhouwers hebben voor de Botanische Tuin TU Delft ruimtelijke objecten ontworpen, geïnspireerd op het 15de eeuwse reisavontuur Hypnerotomachia Poliphili. Dit verhaal is door de eeuwen heen een inspiratiebron geweest voor kunstenaars en architecten. Verschillende taferelen uit het boek zoals tempels, poorten, de geliefde Polia en het eiland Cythera, krijgen vorm in diverse materialen en kunststijlen. Voorjaar 2006 verschijnt de Nederlandse vertaling de droom van Poliphilus.

Botanische tuin TU Delft, Poortlandplein 6, Delft. ma t/m vr 8u30-17u. Za 10-16u. Entree €2.

Inl www.botanischetuin.tudelft.nl