Heras dichter bij eindzege Vuelta

De Spanjaard Roberto Heras heeft gisteren een van de laatste hindernissen op weg naar zijn vierde eindzege in de Ronde van Spanje bedwongen. De lastige rit van El Espinar naar La Granja de San Ildefonso met vier cols werd gewonnen door zijn landgenoot Carlos Garcia Quesada. De naaste concurrenten Mentsjov en Sastre bleven in de buurt van de drager van de gouden trui.

Mentsjov toonde in ieder geval aan dat de knieblessure die hem sinds zondag hindert geen beletsel hoeft te zijn om de tweede plaats in de Ronde van Spanje veilig te stellen. Gisteren counterde de Rus van Rabobank een aanval van de Spaanse CSC-rijder Sastre, waarna beiden samen met Heras op 1.40 minuut van ritwinnaar Garcia Quesada de finish passeerden.

Garcia Quesada was de enig overgebleven renner van een ruime kopgroep waarvan ook de sterk rijdende Nederlander Koos Moerenhout deel uitmaakte. De winnaar bereikte de finish in een indrukwekkend gemiddelde van meer dan 43 kilometer per uur. Het was al zijn zesde zege van het seizoen, tevens de tweede ritzege in de Vuelta voor zijn ploeg Comunidad Valenciana.

Op 46 seconden van de ritwinnaar finishte de Spanjaard Mancebo als tweede. De kopman van Illes Balears kwam daarmee iets dichter in de buurt van Heras, maar bleef vierde (op 5.51) in de rangschikking achter Mentsjov (4.30) en Sastre (4.50).

Heras was blij dat hij de zware bergrit zonder kleerscheuren was doorgekomen. ,,Ik had geen enkel probleem vandaag. De ploeg had alles onder controle, ze verdienen allemaal een tien'', complimenteerde hij zijn teamgenoten bij Liberty Seguros.