GROOT-BRITTANNIË

Frida Kahlo

Het werk van de populaire Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo toont pijn, eenzaamheid, afhankelijkheid en heroïsch slachtofferschap. Bijna dwangmatig portretteerde zij zichzelf (een derde van haar werk), wat wordt gezien als een verlichting van haar lijden. Dit is de eerste grootschalige expositie in Groot-Brittannië van haar werk sinds 20 jaar. Met 80 werken, waaronder haar schrijnend mooie zelfportretten en weelderige stillevens.

T/m 9 okt Frida Kahlo, Tate modern, London. 0044(0)2078878888 & www.tate.org.uk/modern

English tea

De `English tea geniet steeds meer populariteit binnen Nederlandse sociale bijeenkomsten. Ter inspiratie kan Engelse cultuur nu onder één dak worden geproefd met een speciaal kopje Engelse thee in Harrods. Een expositie toont een microkosmos van Groot-Brittannië, van eten tot het beste van Brits design, van traditie tot modern. Theepotten in de vorm van de Big Ben en driehonderd nieuwe producten in de etenshallen zijn te koop.

T/m 15 okt Truly British in Harrods, London. www.harrods.com

Royalty

Royalty is belangrijk in het Engelse dagelijks leven. Deze herfst kunnen passagiers in een open bus dezelfde ervaring beleven als 100 jaar geleden, toen grote groepen toeristen naar Hampton Court Palace reisden. Bijna 200 jaar lang was dit serene paleis aan de Thames, met 's werelds grootste, 500 jaar oude, privé kunstcollectie, het centrale punt van het Engelse hofleven. De nieuwe 718 bus vertrekt dagelijks vanaf centraal London. Vanaf London Eye, Westminster Abbey, Hyde Park Corner via Cromwell Road naar Hampton Court Palace.

T/m 2 okt London General 718 bus route. www.londongeneral.co.uk

En verder in London

T/m 5 nov Death of a Salesman in Lyric Theatre, 0044(0)0870 5573729 T/m 25 sept Stubbs and the Horse in de National Gallery, 0044(0)02077 472885 & www.nationalgallery.org.uk.