Executie vrouw in VS

,,Nee'', was het laatste woord van Frances Newton, voordat ze gisteren met een injectie ter dood werd gebracht in de gevangenis van Huntsville in de Amerikaanse staat Texas, ze had verder niets te zeggen.

Newton is de eerste zwarte vrouw die werd geëxecuteerd sinds het einde van de Amerikaanse burgeroorlog in 1865. Ze werd veroordeeld wegens de moord op haar man en haar twee kinderen, achttien jaar geleden. Ze zou uit zijn geweest op de levensverzekering, die ze zelf eerder had afgesloten. Newton heeft altijd ontkend en gezegd dat een onbekende drugsdealer de moord heeft gepleegd. Haar advocaten zeggen dat er grote fouten zijn gemaakt, zowel door politie als justitie. Ook zouden eerdere advocaten van de vrouw zich nauwelijks om haar zaak hebben bekommerd.

Bij de terechtstelling waren Newtons ouders aanwezig. Ook een nicht van de vermoorde man was bij de executie aanwezig. Ze had gehoopt dat de vrouw op het laatste moment toch nog schuld zou bekennen. Ze huilde maar benadrukte dat haar tranen niet voor Frances Newton waren, maar voor de vermoorde kinderen.