En verder

Vrede

Op 21 september is het Internationale Dag van de Vrede. Op deze dag vraagt War Child met een actie op de Dam in Amsterdam aandacht voor People Building Peace. Voor deze gelegenheid wordt de Dam bedekt met rood tapijt. In het midden zullen zo'n 200 mensen met elkaar op een witte cirkel een levensgroot peaceteken vormen. People Building Peace wordt zichtbaar. Op een luchtfoto wordt het menselijke peaceteken vastgelegd en verspreid. Jonge graffiti-kunstenaars van verschillende bevolkingsgroepen van de Balkan beschilderen na afloop samen met Nederlandse graffiti-jongeren het peaceteken. Voorbijgangers kunnen hun bijdrage aan vrede in het peaceteken zetten.

Het evenement begint om 15u.

War Child Nederland. 020-626 1273.

North Sea Trail

Het Nederlandse Kustpad onderdeel geworden van het Noordzee Kustpad (North Sea Trail). Lokale partners rondom de gehele Noordzee, van Duitsland tot Noorwegen, van Denemarken tot Engeland werken met elkaar aan het ontwikkelen van nieuwe kustpaden en het verbinden van bestaande kustpaden rond de Noordzee tot een netwerk van wandelroutes. Wandelliefhebbers kunnen de geïllustreerde stempel- en overzichtskaart van het Noordzee Kustpad kopen bij één van die 46 pleisterplaatsen (voor €4,50).

Inl over het Noordzee Kustpad / North Sea Trail, pleisterplaatsen, etappes op www.northseatrail.nl

Themadagen Siergrassen

Om de grote variëteit siergrassen onder de aandacht te brengen organiseert Stadskwekerij Zaltbommel op 23 en 24 september Themadagen Siergrassen. Gerrit Vervoorn, eigenaar van de Stadskwekerij, zal de deelnemers rondleiden over de kwekerij, door de moerplantentuin en langs diverse borders. Hierbij wijst hij op de diversiteit aan hoogte, vorm, bloeiwijze en bladkleur van siergrassen.

Themadagen Siergrassen, vr 23 en za 24 september. Rondleiding om 12 en 14 uur. Stadskwekerij Zaltbommel, Omhoeken 17, Zaltbommel. Inl 0418-51 35 80 & www.stadskwekerij.nl

Tuinmeubilair bij Christies

Christies veilt historische tuinornamenten uit de collectie van Theo Evers, wiens showroom in Heerlen internationale bekend is. Evers ontwierp onder meer beeldentuinen in Amerika, en herbouwde een trouwkapel in Japan. In Nederland was Evers betrokken bij de restauratie van Kasteel Amerongen. Behalve tuinornamenten worden op de veiling ook Europese en Engelse meubels, klokken, keramiek en kunstvoorwerpen aangeboden.

Veiling: Di 20 sept om 10u30 en 14u. Kijkdag: 16, 17, 18 sept van 10-17u. 19 sept 10-16u. Christie's A'dam, Cornelis Schuytstraat 57. Inl 020-575 52 54.