Vechten om de laatste cent

Personen- en Zorgvervoer Nederland (PZN) heeft een nieuwe directeur. Willem de Jong (45) wil de organisatie vanuit een solide positie laten doorgroeien. ,,De laatste vijf jaar heeft PZN een enorme groei doorgemaakt. Aan mij nu de taak het bedrijf te stabiliseren en rustig uit te bouwen'', zegt hij. PZN, onderdeel van het Franse vervoerbedrijf Connex, verzorgt in opdracht van overheden vooral het vervoer van gehandicapten, leerlingen en zieken in Noord-Brabant en Limburg. De onderneming neemt de circa 10.000 ritten per dag aan en houdt de administratieve verwerking ervan bij. Het daadwerkelijke vervoer van de klanten besteedt het bedrijf uit aan taxibedrijven. Hiermee behaalt PZN een omzet van ruim 40 miljoen euro per jaar. De Jong werkte hiervoor bij openbaarvervoerbedrijf BBA in Den Bosch. In de markt waarin PZN opereert is het ,,vechten voor de stuivers'', volgens de geboren Rotterdammer. ,,Mijn manco is echter dat ik het gevecht om de allerlaatste cent wel eens wil laten lopen. Maar door deze nieuwe functie zal ik dat ook wel leren.''

personalia@nrc.nl

    • Bart Pals