OM is arrogant 2

Toen ik las dat de Rotterdamse rechtbank en het gerechtshof in Den Haag hun eigen falen in de zaak-Nienke gingen onderzoeken, zei ik tegen mijn vrouw: ,,Let op, die gaan lessen voor de toekomst trekken, en daarmee is de kous af.''

En ja hoor, ze gaan lessen voor de toekomst trekken. 1. Je moet bekentenissen, die later worden teruggetrokken, niet altijd serieus nemen. Daar was nog nooit iemand bij die gerechtelijke instellingen opgekomen. 2. De rechter moet niet over zich heen laten lopen door OM of advocaat. Ook dat is blijkbaar een nieuwe gedachte bij de rechterlijke macht.

Wat een arrogantie: ,,We hebben ons vergist, een man vier jaar onschuldig in de cel, daar leren we van.'' Daar moet het volk het mee doen. Dat moet iemand uit dat volk eens proberen: rechter, ik ben fout geweest, maar ik heb er van geleerd, les voor de toekomst, goedenmiddag.

    • J.D.M. de Block