Lyon wint met ruime cijfers van Madrid

Real Madrid heeft gisteren een afgetekende nederlaag geleden tegen Olympique Lyon. De kampioen van Frankrijk was in groep F van de Champions League met 3-0 veel te sterk voor de Spaanse topclub.

Lyon kon het zichzelf zowaar veroorloven een strafschop te missen. Voor Real Madrid, met stervoetballers als Roberto Carlos, Robinho en Beckham in de gelederen, was het de tweede nederlaag in vier dagen. In eigen land verloor het elftal van coach Luxemburgo zaterdag thuis van Celta de Vigo.

Binnen tien minuten liep Lyon uit naar 3-0 via doelpunten van Carew, Juninho en Wiltord. Vlak voor rust miste de Braziliaan Juninho een penalty voor de Fransen. Ondanks een offensief in de tweede helft en enkele afstandsschoten van verdediger Roberto Carlos slaagde Real Madrid er niet in de achterstand in te lopen. In de andere groepswedstrijd in groep F versloeg het Noorse Rosenborg in Griekenland Olympiakos met 3-1.

In de groep van PSV won AC Milan thuis van het Turkse Fenerbahçe, maar gemakkelijk ging het niet. Via uitblinker Kaká kwam Milan op voorsprong, waarna een penalty de Turken op gelijke hoogte bracht. Vier minuten voor tijd bekroonde Kaká van Milan een fraaie solo met een doelpunt en de voorspong werd drie minuten later nog uitgebouwd door Sjevtsjenko.

Titelhouder Liverpool, dat zich via drie voorrondes moest plaatsen voor het hoofdtoernooi, begon uitstekend aan de uitwedstrijd tegen debutant Betis Sevilla. Binnen een kwartier stonden de Engelsen met 2-0 voor, na doelpunten van Pongolle en Luis Garcia. Betis kwam na rust terug via Arzu. Zenden stond aan de basis van de tweede treffer en werd na rust gewisseld.

De eerste Europese wedstrijd van trainer Adriaanse bij FC Porto verliep ongelukkig. In Schotland verloren de Portugezen met 3-2 van Glasgow Rangers, dat speelde met Ricksen en Waterreus. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd maakte Kyrgiakos voor de Rangers via een achterwaartse kopbal het beslissende doelpunt.

Voormalig spits van Feyenoord Julio Cruz was matchwinnaar voor zijn club Internazionale. In de Slowaakse hoofdstad was de Italiaanse ploeg te sterk voor Bratislava: 0-1. Inter speelde bijna de gehele tweede helft met tien man, nadat de Argentijn Veron met een rode kaart van het veld was gestuurd.