Verweer KNVB tegen rood Cocu

De KNVB heeft in een verweerschrift aan de wereldvoetbalbond FIFA aangegeven het niet eens te zijn met de rode kaart die Phillip Cocu vorige week woensdag kreeg in de interland Nederland-Andorra. De PSV'er werd wegens een vermeende elleboogstoot van het veld gezonden door de Hongaarse arbiter Atilla Hanacsek. Dit gebeurde op aangeven van de vierde official langs de kant van het veld. Als de tuchtcommissie van de FIFA een lange schorsing uitspreekt, mist Cocu mogelijk de start van het WK in Duitsland waaraan Nederland waarschijnlijk deelneemt. Een eventuele schorsing telt alleen voor officiële WK-(kwalificatie)duels en niet voor vriendschappelijke wedstrijden. Cocu is door de rode kaart automatisch geschorst voor de volgende interland tegen Tsjechië op 8 oktober. Het Nederlands elftal speelt op 12 oktober de laatste kwalificatie-interland tegen Macedonië.