Valkenburg geeft geld `doorkomst' Tour de France

De gemeenteraad van Valkenburg heeft gisteravond een subsidie van 150.000 euro beschikbaar gesteld voor de organisatie van de finish en start van twee etappes van de Ronde van Frankrijk. De komst van het wielerevenement naar de Limburgse gemeente, volgend jaar, is nog niet officieel, maar lijkt zeer waarschijnlijk. De Tourdirectie maakt volgende maand het routeschema voor de editie van 2006 bekend. De start is al vastgesteld op 1 juli in Straatsburg. Het is aannemelijk dat de derde etappe op 4 juli in Valkenburg eindigt, van waaruit een dag later wordt vertrokken, mogelijk naar Zeeland. De totale kosten worden door de gemeente Valkenburg beraamd op 700.000 euro. Ook de overheid heeft een bijdrage toegezegd, de provincie Limburg moet formeel nog een besluit nemen, terwijl het bedrijf Libéma is benaderd de organisatie op zich te nemen. Volgens het college van B&W in Valkenburg is de bijdrage van de gemeente gedekt door de opbrengsten van het `vermarkten' van openbare ruimtes en de extra parkeeropbrengsten.