Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Twee vandaag. Aandacht voor de top van wereldleiders in New York. Ze praten over de hervorming van de VN en over de millenniumdoelstellingen van vijf jaar geleden. Verder een portret van VN-secretaris-generaal Kofi Annan wiens gezag tanende is. Ned.2, 18.20-19.10u.

Netwerk. Poolse en Litouwse bendes slaan steeds vaker hun slag in Nederlandse winkels. Georganiseerde ramkraken en winkeldiefstallen komen met name voor in drogisterijen. Netwerk vond twee Poolse criminelen die geregeld in ons land op rooftocht gaan. Verder gesprekken met MKB Nederland, een gedupeerde drogist en de nationale recherche. Ned.1, 20.30-21.07u.

Nova. Twee rechtswetenschappers onderzochten op verzoek van het openbaar ministerie de zaak-Nienke Kleiss. Ook een reactie van minister Donner. Verder een interview met EU-commissaris Neelie Kroes over de Europese bemoeienis met Nederlandse woningcorporaties. Ned.3, 22.20-23.00u.

DOCUMENTAIRE

Andere Tijden: Black Tulip. Zie tv-vooraf. Ned.3, 20.55-21.25u.

AMUSEMENT

Little Britain. Matt Lucas en David Walliams schopten het met hun hilarische sketches zelfs tot het wereldwijde podium van Live 8. Canvas, 23.50-0.20u.

PRAATPROGRAMMA

Barend en Van Dorp. Met Johan Remkes. Waarom gaf de minister van Binnenlandse Zaken de opdracht voor een verscherpte controle op stations? En waarom gaat de staat in hoger beroep tegen de subsidiestop voor de SGP? Talpa, 22.30-23.25u.

SPORT

UEFA Champions League. Voorbeschouwing en rechtstreeks verslag van het voetbalduel tussen PSV en de Duitse tegenstander Schalke '04. Ned.2, 20.00-22.40u.

KUNST

TV3. Aart Staartjes, beter bekend als Meneer Aart, praat over zijn boek Aarts Vader. Ook te gast: cabaretier André Manuel. Ned.3, 19.20-19.55u.

FILMS

Twins (Ivan Reitman, 1988, VS). Formule-komedie brengt Arnold Schwarzenegger en Danny DeVito samen als genetisch gemanipuleerde tweelingbroers. Veronica, 20.30-22.30u.

.Sweet and Lowdown (Woody Allen, 1999, VS). Als geënsceneerd docudrama vermomde speelfilm van Allen over de fictieve jazzgitarist Emmet Ray, die in de jaren dertig geleefd zou hebben en in zijn zelfzuchtige wereldje even plaats vond voor een verhouding met het spraakloze wasmeisje Hattie. Sean Penn als de jazzlegende. Ned.3, 23.00-0.40u.

Quicksilver (Tom Donnelly, 1986, VS). Voormalige beursspeculant Kevin Bacon wordt als fietskoerier in de grote stad een beter mens. Zouteloos mengelmoesje van thriller, komedie, romantiek en fietsacrobatiek. RTL4, 0.35-2.25u.

The Sunchaser (Michael Cimino, 1996, VS). Gelikt maakwerk is een road movie waarin een doodzieke jeugddelinquent (Jon Seda) en een door hem gegijzelde, materialistische arts (Woody Harrelson) op weg zijn naar een alternatieve geneeswijze in de Rocky Mountains. Ze leren elkaar warempel waarderen. BBC1, 0.45-2.45u.

Tsatsiki, morsan och polisen/Tsatsiki - Mam en de politieman (Ella Lemhagen, 1999, Zweden/Denemarken/Noorwegen/IJsland). Gezellige verfilming van de eerste twee Tsatsiki-boeken over 8-jarig jochie dat opgroeit in een rommelig Zweeds eenoudergezin en op zoek gaat naar zijn vader, een Griekse inktvis-visser. Morgen, Ned.3, 12.15-13.45u.

The Big Sky (Howard Hawks, 1952, VS). Respectabele western legt nadruk op kameraadschap tussen Kirk Douglas en Dewey Martin tijdens handelsexpeditie op de Missouri-rivier anno 1830. Morgen, BBC2, 12.30-14.30u.

RADIO

Kunststof. Gesprek met Sieb Posthuma, bekend van zijn reeks over de hond Rintje op de kinderpagina van deze krant. Posthuma ontving twee keer een onderscheiding van de Penseeljury. Nu presenteert hij zijn nieuwe prentenboek Waar is Rintje? Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Gesprek met componist Hans Koolmees naar aanleiding van de Gaudeamus Muziekweek, Music-Hall met Wim de Bie, Esther Gerritsen, het duo Bernhard Christiansen en Maurits Cornelis, en Erik Lindner. In het derde uur Gaudi-experts in Delft, bij de opening van de expositie Gaudi, Constructie van Verleiding. 747AM, 21.02-23.00u.