Tele2 handhaaft bod Versatel op 2,20 euro per aandeel

Het Zweedse telefoonbedrijf Tele2 zal het bod op telecombedrijf Versatel niet verhogen. Vanochtend maakten de bedrijven in een gezamenlijk bericht bekend dat het voorgenomen bod van 2,20 euro per aandeel Versatel definitief wordt. Aandeelhouders kunnen vanaf morgen hun stukken aanbieden.

Sinds het voornemen van een bod op 18 juli publiek werd, is er een groeiende oppositie tegen de hoogte van het bod. Grootaandeelhouder en mediamagnaat John de Mol heeft zijn belang van 42 procent onder voorwaarden toegezegd, maar veel andere beleggers vinden het bod te laag.

Belangengroep Telenee verenigt ontevreden beleggers en claimt enkele procenten van het aandelenkapitaal te vertegenwoordigen. Daarnaast heeft het Britse beleggingsfonds Centaurus een belang van 5 procent in Versatel opgebouwd, waarschijnlijk tegen een prijs die boven de 2,20 euro ligt. Centaurus staat bekend om zijn speculatieve beleggingssuccessen. Het fonds kocht eerder aandelen Pinkroccade middenin de biedingsstrijd om de automatiseerder. Het bod op Pink werd tussentijds verhoogd.

Tele2 zegt als voorwaarde dat het 95 procent van de aandelen Versatel wil bemachtigen opdat de laatste 5 procent via een gebruikelijke juridische procedure kunnen worden uitgekocht. Bestuurder Per Borgklint van Tele2 zei vanochtend er op te vertrouwen Centaurus tot de overtuiging zal komen dat het bod prima is. Er zijn contacten geweest met Centaurus, maar over de inhoud van die gesprekken kan hij geen mededelingen doen. Het aandeel Versatel daalde vanochtend met een half procent in koers, maar bleef boven het niveau van het voorgenomen bod en noteerde 2,23 euro.