Oracle betaalt 3 miljard euro voor Siebel

Het Amerikaanse softwareconcern Oracle neemt zijn branchegenoot Siebel Systems over voor 5,85 miljard dollar (4,75 miljard euro) in contanten en aandelen. Dat heeft Oracle gisteren bekendgemaakt. De prijs komt overeen met 10,66 dollar per aandeel, zo'n 17 procent meer dan de slotkoers van Siebel vrijdag op de effectenbeurs in New York.

Siebel kost Oracle feitelijk 3,61 miljard dollar (2,94 miljard euro), omdat Siebel 2,24 miljard dollar in kas heeft. De transactie moet begin volgend jaar zijn afgerond.

Volgens Oracle-topman Larry Ellison wordt zijn bedrijf door de overname 's werelds grootste op het gebied van software voor klantenbeheer, een sector waarin Siebel aan het eind van de jaren negentig furore maakte. Het bedrijf heeft 4.000 klanten, waaronder concerns als IBM, Hewlett-Packard, General Motors, Telecom Italia en Société Générale, en 3,4 miljoen softwaregebruikers.